ВАЖЕЛІ ВПЛИВУ ПРИ ФОРМУВАННІ ІНСТИТУЦІЙНОГО РЕПОЗИТАРІЮ - Khoroshylova, Nadiya (University Library at a New Stage of Social Communications Development. Conference Proceedings, 2019)
Інституційний репозитарій у будь-якому університеті виконує важливу місію: він сприяє підвищенню його статусу. Окрім цього, завдяки репозитарію університету набагато легше організувати дистанційне навчання, Інституційний репозитарій – колекція електронних копій наукових робіт вчених, що працюють в університеті. Інституційний репозитарій забезпечує безстрокове зберігання цих робіт, постійний відкритий доступ до них за допомогою мережі Інтернет. Крім опублікованих робіт, до інституційного репозитарію можуть включатися й неопубліковані праці, і непублікуємі матеріали, тобто увесь науковий доробок кожного співробітника університету.