БІБЛІОТЕКА ЯК СОЦІАЛЬНИЙ ІНСТИТУТ В УМОВАХ ІНФОРМАЦІЙНОЇ РЕВОЛЮЦІЇ: ПЕРСПЕКТИВИ ТА МОЖЛИВОСТІ - Seleznov, Ihor (University Library at a New Stage of Social Communications Development. Conference Proceedings, 2019)
сторично бібліотека є найстарішим соціокультурним інститутом людства, пов'язаних з виконанням інформаційно кумулятивної функції культури, тобто збиранням, накопиченням, збереженням, організацією і поширенням записаних знань.