ОРГАНІЗАЦІЙНО-ТЕХНІЧНІ ПРИНЦИПИ ПОБУДОВИ ІНФОРМАЦІЙНО-ОСВІТНЬОГО ПОРТАЛУ «КОНСОРЦІУМ БІБЛІОТЕК УКРЗАЛІЗНИЦІ» - Kosolapov, Anatoliy; Kolesnykova, Tetyana; Matsiuk, Anton (University Library at a New Stage of Social Communications Development. Conference Proceedings, 2019)
Глобальною тенденцією інформатизації в світі є перехід до інтеграції інформаційних ресурсів і додатків на базі єдиних дата-центрів і системного ландшафту Cloud. Cloud Computing - це нова технологія організації зберігання, обробки і доступу до даних. Вона починає широко застосовуватися в науці та освіті, відкриваючи нові можливості для ВНЗ.